Dostępność: Bardzo duża ilość
                                Dynia pochodzi z Ameryki Środkowej. W Polsce popularnie zwana była banią.
Dynia króluje na naszych stołach od końca września nawet do końca stycznia.
Konfitura z dyni jest doskonałym dodatkiem do mięs, urozmaici jego smak oraz nada mu niepowtarzalny wygląd i aromat. 
Masa netto:
Waga całkowita:
Konfitura z dyni.
Składniki: dynia 70%, cukier, ocet, goździki, papryka, chilli.
Sporządzono z 100 g owoców na 100 g produktu.
Obniżona zawrtość cukru - produkt zawiera 30% mniej cukrów niż konfitury o łącznej zawartości cukrów 60 g na 100 g produktu. 
W trakcie przechowywania możliwa zmiana koloru do ciemnobrązowego.
Przechowywać w chłodnym i ciemnym miejscu.
Po otwarciu przechowywać w temp. ok. +4°C.
Najlepiej spożyć przed końcem: data i nr partii na opakowaniu.
Masa netto: 200 g
Producent: FUNGOPOL Sp. z o.o. Sp.k.
                 ul. Chełmowska 17  89-632 Brusy 
Wyprodukowano w Polsce.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
| Wartość energetyczna | 508 kJ / 120 kcal | 
| Tłuszcz w tym  | <0,2 g | 
| Węglowodany w tym | 29,1 g | 
| Białko | 0,8g | 
| Sól | <0,1 g | 
