Dostępność: Bardzo duża ilość
Opieńka to jeden z nielicznych grzybów blaszkowych dobrze znanych i chętnie zbieranych przez grzybiarzy. Rośnie głównie na pniach drzew liściastych.
Wyróżnia się szczególnym aromatem i smakiem.
Wykwintne danie:
- nadzienie do uszek, pierogów, pasztecików, zapiekanek;
- dodatek do zup, sosów, gulaszów.
Masa netto:
Waga całkowita:
Opieńka z czosnkiem.
Składniki: opieńka miodowa 70%, cebula, woda, olej, ocet, koncentrat pomidorowy, cukier, sól, czosnek 0,5%, pieprz.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu,
po otwarciu przechowywać w lodówce.
Najlepiej spożyć przed końcem : data i nr partii na wieczku.
Produkt sterylizowany.
Masa netto: 290 g
Wyprodukowano w Polsce.
Średnia wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna |
324 kJ 77 kcal |
Białko |
2,3 g |
Węglowodany w tym cukry |
8,0 g 1,8 g |
Tłuszcz w tym kwasy tłuszczowe nasycone: |
4,02 g 0,28 g |
Sól |
1,49g |