Dostępność: Niedostępny - brak możliwości dodania do koszyka.
Maślaki zbieramy w lasach sosnowych w okresie od lipca do października. Mają charakterystyczne kapelusze pokryte śluzem. Wszystkie składniki użyte do produkcji: marchew, cebula, gorczyca pochodzą z kaszubskich upraw.
Masa netto:
Waga całkowita:
Składniki: maślak zwyczajny, woda, ocet, cukier, sól, gorczyca, cebula, marchew, pieprz czarny, liść laurowy, ziele angielskie.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu,
Po otwarciu przechowywać w temp. ok. +4°C.
Najlepiej spożyć przed końcem: data i nr partii na wieczku.
Produkt pasteryzowany.
Średnia wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna |
190 kJ 45 kcal |
Białko |
1,6 g |
Węglowodany w tym cukry |
8,5 g 4,5 g |
Tłuszcz w tym kwasy tłuszczowe nasycone: |
0,49 g 0,25 g |
Sól |
0,01g |
Masa netto: 250 g
Masa netto po odcieku: 150 g
Wyprodukowano w Polsce.